Fırat’ın doğusu ortak tehdit 

Türkiye’den sonra Rusya da Suriye’nin toprak bütünlüğüne yönelik tehdidin ABD kontrolündeki Fırat’ın doğusundaki bölgeden geldiğini kabul etti. Soçi’den sonra Türkiye ve Rusya için...

Türkiye’den sonra Rusya da Suriye’nin toprak bütünlüğüne yönelik tehdidin ABD kontrolündeki Fırat’ın doğusundaki bölgeden geldiğini kabul etti. Soçi’den sonra Türkiye ve Rusya için Fırat’ın doğusu “ortak tehdit” olarak algılanıyor.  

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un konu hakkındaki sözleri tam olarak şöyle: “Suriye’nin toprak bütünlüğünün ana tehdidi Fırat Nehri’nin doğu kıyısından geliyor. Bu bölgede ABD’nin direkt kontrolünde bağımsız ve otonom yapılar kuruluyor. Bu haksız faaliyetin son bulması için çabalamaya devam edeceğiz.” 

ABD ve koalisyon güçlerinin Suriye’deki varlık sebebi de aslında Fırat’ın doğusundaki bölge. Pentagon, Fırat’ın doğusunu merkeze alan, Türkiye sınırı boyunca uzanan ve Akdeniz’e çıkış yolu bulacak alanda bir devlet oluşturma arzusunda. Tecrübeler gösteriyor ki, ABD’nin başka bir ülkede bulunma amacı hiçbir zaman insani olamaz. 

Ne DEAŞ tehdidi, ne Esed’in kendi halkına karşı geliştirdiği katliamlar ne de başka bir insan

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 212 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar