Dar kafalar, geniş ufuklar

Son günlerde dış politikaya dair en popüler eleştirilerden biri de devletin/hükümetin “geniş bir ufka sahip olmaması” biçiminde. Hele konu Suriye ve Irak olunca bu “ufuksuzluk” eleştirisi neredeyse dillerden...

Son günlerde dış politikaya dair en popüler eleştirilerden biri de devletin/hükümetin “geniş bir ufka sahip olmaması” biçiminde. Hele konu Suriye ve Irak olunca bu “ufuksuzluk” eleştirisi neredeyse dillerden hiç düşmüyor. 

Mevcut dış politikaya ne zaman bir “ufuk/ufuksuzluk” eleştirisi yapılsa, buna hep “büyük düşünelim, ufkumuzu geniş tutalım” gevelemesi eşlik ediyor. 

Dillerinin altında sakladıkları şey ise anlaşılmaz değil; Suriye’de PKK/PYD’yi, Irak’ta ise Barzani-Talabani ikilisini desteklemeyi, daha doğrusu bu örgütlere arka çıkarak devletleşmelerine ön ayak olmamızı öneriyorlar. 

Devlet bakış açısını değiştirse, meseleye geniş bir ufukla baksa;  dolayısıyla, PYD’nin Suriye’de devlet kurmasına destek verilse, Barzani’nin Irak’ı bölmesine arka çıkılsa Türkiye sorunlarını tümden çözmüş olacak ve böylece “büyük devlet” haline geleceğiz! 

Dikkat ederseniz, buraya kadarki kısımd

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 212 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar