CHP'de kalan son “Atatürkçüler” de kovuluyor

Deniz Baykal'ın yeniden hedef haline getirilmesi, CHP'de dönen dolapları ve siyasi mühendisliği anlamak bakımından son derece önemli. CHP'de 2010 yılında gerçekleşen kaset kumpasının hedefi aslında tek başına...

Deniz Baykal'ın yeniden hedef haline getirilmesi, CHP'de dönen dolapları ve siyasi mühendisliği anlamak bakımından son derece önemli. CHP'de 2010 yılında gerçekleşen kaset kumpasının hedefi aslında tek başına Deniz Baykal değildi, CHP'nin klasik Atatürkçü, ulusalcı ve üniter yapıyı savunan yapısıydı. Baykal'ı tasfiye etmeden bu parti yapısını dönüştürmek mümkün değildi.

ABD eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın, Baykal'ın yerine başka birinin getirilmesini istemesinin sebebi buydu. Kaset darbesiyle Hillary Clinton'ın isteği yerine getirildi; CHP, Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminde FETÖ'cü, Amerikancı bir ekibin kontrolüne geçirildi.

Baykal'a ikinci kaset darbesi anlamına gelecek olan son suçlamaların arkasında da aynı akıl ve benzer bir operasyon var. Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'yle ilişkilerde önemli bir mesafe almasına rağmen CHP hâlâ ABD'nin istediği çizgiye gelebilmiş değil.

ABD'nin CHP'den beklentisi ise Kuzey Irak'taki modele uygun şekilde PKK'nın si

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar