CHP’de genel başkan seçilmez, atanır

CHP, CHP’lilere bırakılmayacak kadar önemli bir parti, en azından Küreselcilerin meseleye bakışı böyle. Yoksa bu partinin genel başkanları hep dışarıdan atanmazdı. CHP’de genel başkanlık koltuğu...

CHP, CHP’lilere bırakılmayacak kadar önemli bir parti, en azından Küreselcilerin meseleye bakışı böyle. Yoksa bu partinin genel başkanları hep dışarıdan atanmazdı. CHP’de genel başkanlık koltuğu dışarıdan müdahaleyle, operasyonla el değiştirir. Bugüne değin CHP’de işler kendi iç dinamikleriyle hiç yürümedi, bundan sonra da yürüyeceğe benzemiyor.

CHP hep mi böyleydi yoksa sonradan mı böyle oldu, bilinmez; ama bilinen, bu partinin taban ve teşkilat yapısının yönetimi belirlemede etki sahibi olamadığı. CHP dün olduğu gibi bugün de dışarıdan kontrol edilen bir parti olmayı sürdürüyor.

Bu durum sadece CHP’ye özgü değil elbette; HDP, Saadet, BBP de benzer şekilde dışarıdan kontrol edilen, yönlendirilen partilerdir. Bu siyasi partiler de “Paralel yapı” esasına göre yoğrulmuş, sürülmüş, şekillendirilmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 212 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar