Başkanlık bölünmeyi mi getirir?

CHP’nin başını çektiği muhalefet, başkanlık sistemine mutlak şekilde karşı çıkıyor. Ellerindeki argüman ise başkanlığın ülkeyi bölünmeye götüreceği. CHP’nin...

CHP’nin başını çektiği muhalefet, başkanlık sistemine mutlak şekilde karşı çıkıyor. Ellerindeki argüman ise başkanlığın ülkeyi bölünmeye götüreceği. CHP’nin başkanlığı desteklemesi şart değil; her ülkede ciddi değişim süreçlerine karşı çıkan statükocu güçler bulunur. Bu da siyasete yansır. Bu normaldir. Ancak muhalefetin başarısı biraz da tutarlılığına bağlı.

PKK ve HDP başta olmak üzere sol örgütler ile 7 Haziran seçim sürecinden beri başkanlığa karşı ortak cephe kuran CHP’ye sormazlar mı: PKK ve HDP ile ülkenin birliğini savundukları için mi başkanlığa karşı ittifak kurdunuz? Ülkenin bölünmesinden endişe duyduğunuz için mi PKK/HDP/PYD/YPG’ye arka çıkıyorsunuz? Ülkenin birlik ve bütünlüğünü savunduğu için mi FETÖ’nün siyasi şubesi haline geldiniz?

Başkanlık, bölünme getireceği için mi PKK/HDP Erdoğan’ı durdurmaya çalışıyor? Hendekler de ülkeyi bölmek için değil, Erdoğan’ın başkanlığını durdurmak için mi açıldı? PKK/HDP’nin terörü şehirlere taşıdığı son bir buçuk yılda 720 şehit verdik; güvenlik güçleri ve vatandaşlarımızı şehit eden PKK/HDP’nin gerekçesi de başkanlığa karşı çıkmaktı, öyle mi?

15 Temmuz’da FETÖ’cü hainler, 246 vatandaşımızı ülkenin bölünmesini engellemek için mi katletti?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 212 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar