Avrupa HDP’ye değil, teröre sahip çıktı

Avrupa Birliği değerlerinin insanî açıdan ne kadar çürük olduğunu gösteren örneklerden biri dün Ankara’da yaşandı. Belçika, Avusturya, İspanya, Finlandiya ve Yunanistan büyükelçilerinin...

Avrupa Birliği değerlerinin insanî açıdan ne kadar çürük olduğunu gösteren örneklerden biri dün Ankara’da yaşandı. Belçika, Avusturya, İspanya, Finlandiya ve Yunanistan büyükelçilerinin aralarında bulunduğu 40’a yakın Avrupalı diplomat, HDP’nin grup toplantısına katılarak kendilerince Türkiye’ye gözdağı vermeye çalıştı.

Belçika yargısının PKK’yı terör örgütü olarak görmediğine ilişkin kararının ardından, Batılı diplomatların terör örgütü PKK’nın uzantısı HDP’ye arka çıkması kuşkusuz manidar mesajlar içeriyor.

Batı’nın siyasi değerlerinin kokuşmuşluğu bir yana, insanî açıdan dünyanın hiçbir yerinde sahip çıkılamayacak terör suçlarına Batılı diplomatlar dün açıkça sahip çıkmıştır. Hakkında soruşturma başlatılan ve tutuklama kararı çıkan HDP’lilerin suçu PKK’nın siyasi uzantısı olmakla sınırlı değil, bunun yanı sıra teröre doğrudan yataklık ve ortaklıkta bulunmaktır.

Ne Selahattin Demirtaş, ne Figen Yüksekdağ siyasi görüşlerinden dolayı kovuşturmaya uğramıştır; aksine bu ikili 6 Ekim 2014’te Kandil’deki terör baronlarından aldıkları talimatları uygulayarak, yaptıkları “sokağa çıkın” kışkırtmasıyla 50’den fazla Kürt vatandaşın katline sebep olma suçunu işledikleri için soruşturulmakta ve yargılanmaktadırlar.

Soruşturulan veya tutuklanan HDP’li milletvekillerinden kimisi canlı bomba cenazesi kaldırmış, kimisi PKK’ya silah taşırken yakayı ele vermiş, kimisi teröristler arasında kuryelik görevini ifa ederken suçüstü yakalanmıştır.

22 Temmuz 2015’te PKK’nın talimatı üzerine şehirlerde başlatılan “halk ayaklanması” ve “iç savaş” çağrısını, HDP parti olarak uygulamaya soyunduğu için soruşturma ve kovuşturmaya uğramıştır.

HDP’nin yönettiği belediye imkânlarıyla PKK’lı teröristlere silah ve mühimmat taşınmış; HDP’nin kontrol ettiği belediye araçlarıyla yollara mayın döşenmiş ve hendekler açılması sağlanmıştır.

Türkiye, PKK’nın hendek terörünü başlattığı günden bu yana geçen bir buçuk yıllık zamanda sadece şehirlerde 720 güvenlik görevlisi ve sivil vatandaşını şehit vermiştir.

HDP ve adı geçen milletvekilleri, PKK terörüne karşı çıkma yerine örgütün vahşi terör saldırılarına doğrudan yataklık ve ortaklık yaparak insanlık dışı şiddetin bir parçası olmuştur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 212 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar