Almanya PKK’nın siyasi merkezi 

Alman istihbaratının resmi raporlarına göre 14 bin PKK üyesi Almanya’da barınıyor. PKK, Avrupa’nın değişik ülkelerinden de destek görmesine rağmen, bu örgüte en çok alan açan ülke Almanya. PKK...

Alman istihbaratının resmi raporlarına göre 14 bin PKK üyesi Almanya’da barınıyor. PKK, Avrupa’nın değişik ülkelerinden de destek görmesine rağmen, bu örgüte en çok alan açan ülke Almanya. PKK son yıllarda Almanya’yı siyasi merkezi haline getirdi. Örgütün, siyasi-diplomatik faaliyetleri, finans ve insan kaynakları daha çok buradan yönetiliyor. 

Almanların PKK’ya bu kadar alan açmasının sebebi hâlâ tam olarak anlaşılabilmiş değil. Almanya, bu terör grubunun hamiliğini neden üstlenmiş durumda? Kamuoyu bu soruların yanıtını merak ediyor; fakat devletin dahi bu soruları doğru düzgün yanıtladığı şüpheli. 

Türkiye ile Almanya arasında tarihe dayanan bir düşmanlıktan bahsedilemez; aksine, iki ülke arasında “tarihsel dostluk”tan bahsedilmektedir. Geçmişe bakıldığında Türkiye ve Almanya’nın 1. Dünya Savaşı’nda kader birliği yaptığı görülmektedir. 

Peki o zaman Almanya’nın Türkiye düşmanlığı nereden gelmekte, ne

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 212 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar