Adil Öksüz’ü hâlâ kim koruyor?

Adil Öksüz, 15 Temmuz darbesinin 1 numarası. Akıncılar Üssü’nde gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği mahkemede 20 dakika içinde serbest bırakıldı. Sonrası malum; Öksüz, sırra kadem...

Adil Öksüz, 15 Temmuz darbesinin 1 numarası. Akıncılar Üssü’nde gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği mahkemede 20 dakika içinde serbest bırakıldı. Sonrası malum; Öksüz, sırra kadem basarak izini kaybettirdi.

15 Temmuz darbesinin 1 numarasının hikayesinin Akıncılar Üssü’nde başlayıp bittiğini sanıyorduk. Bu yüzden olsa gerek kamuoyu da bu meselenin fazla üzerine gitme gereği duymuyordu.

Ne var ki Adil Öksüz, sanıldığı gibi devlet için tanınmayan, bilinmeyen, adı ilk kez duyulan bir isim değilmiş; 9 Ocak 2015’te Ankara Terörle Mücadele’de Çetin Acar isimli bir vatandaşın verdiği ifadeye göre Öksüz’ün FETÖ yapılanması içindeki yeri, konumu tüm ayrıntılarına kadar biliniyormuş. Buna rağmen Öksüz’ün hakkında soruşturma başlatılmadığı gibi çağrılıp ifadesi de alınmamış. Tabii bu Öksüz de Pensilvanya’ya gidip gelmeyi sürdürerek 15 Temmuz darbesini yönetmiş.

Adil Öksüz, adı etrafında dönen hikayeyi çözemeyen devletin FETÖ’yü çözmesi de pek mümkün görünmüyor. Yüzlerce, binlerce FETÖ’cüyü içeri atabilirsiniz ama FETÖ’yle mücadele tüm hızıyla sürerken; FETÖ’nün 1 numaralı mollasının adı, sanı, kimliği ve görevi devlet tarafından biliniyorken ve bu isim darbenin harekât karargahında yakayı kaptırmışken elinizden kaçırıyorsanız o zaman FETÖ’yle başa çıkmanız çok zordur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 212 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar