Adil Öksüz neden kayıp?

Akıncı Üssü iddianamesi nihayet tamamlandı. İddianamede önemli ayrıntılar var: Fetullah Gülen’den sonraki 1 numaralı sanık Adil Öksüz. Fakat ne yazık ki bu isim elimizden, mahkeme kararıyla, darbenin...

Akıncı Üssü iddianamesi nihayet tamamlandı. İddianamede önemli ayrıntılar var: Fetullah Gülen’den sonraki 1 numaralı sanık Adil Öksüz. Fakat ne yazık ki bu isim elimizden, mahkeme kararıyla, darbenin üçüncü günü uçup gitti.

Akıncı Üssü’ndeki masa ve sandalyelerin bile aylarca sorgulanması gerekirken, mahkeme darbenin üçüncü gününde, 1 numaralı ismi 20 dakikada salıverdi. Bu kaçırılma işini kimin organize ettiği hâlâ muamma; ama en azından Öksüz’ün çok önemli bir isim olduğu için kaçırıldığını biliyoruz.

Adil Öksüz’ü kaçıran ve saklayan gücün devletten daha büyük olduğu ortada. Adil Öksüz’ü devletin elinden alan güç, haliyle devletten daha büyük bir güç sayılmayı hak ediyor. Bu gücün de uluslararası güçlerden başkası olmadığı açık.

Adil Öksüz’ün neden kayıp olduğu sorusu burada aslında açıklığa kavuşuyor. Adil Öksüz, darbenin arkasındaki uluslararası bağlantıyı (ABD) temsil ettiği için kaçırıldı. Adil Öksüz’ün devletin elinde olması demek, darbenin arkasındaki güçlere ilişkin somut/canlı delillerin devletin elinde olması anlamına gelirdi ki, bu da Adil Öksüz’ün kayıplara karışmasının sebebini açıklamaya yetiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 212 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar