ABD’nin kirli ayak oyunları

Suriye’de iki örgüt.Biri PYD/YPG, diğeri Nusra Cephesi.PYD’nin resmi hikâyesi az çok biliniyor. PYD, 2004 yılında PKK tarafından Kandil’de, örgütün Suriye kolu olarak kuruldu. YPG ise PYD’nin silahlı...

Suriye’de iki örgüt.

Biri PYD/YPG, diğeri Nusra Cephesi.

PYD’nin resmi hikâyesi az çok biliniyor. PYD, 2004 yılında PKK tarafından Kandil’de, örgütün Suriye kolu olarak kuruldu. YPG ise PYD’nin silahlı kolu. 

Resmi olmayan hikâyeye göre de PYD/YPG, ABD’nin isteği ve siparişi üzerine kuruldu. ABD, Türkiye’nin baskısından kurtulmak ve örgüte uluslararası alanda meşruiyet kazandırmak için örgütten adını değiştirmesini istedi. YPG, bir gecede “Suriye Demokratik Güçleri” olup çıktı. 

Bu sayede ABD, örgüte şu ana kadar 909 TIR mühimmat ve silah sevk etti. YPG’nin desteklendiği Suriye’nin kuzeyinde ABD’nin ikisi hava üssü olmak üzere sekiz askeri noktası bulunmakta. ABD, bu terör örgütü militanlarına profesyonel askeri destek sunmakta ve bunlardan silahlı bir ordu kurmakta. 

PKK’nın çatı örgütü olan KCK’nın bir parçası olan PYD, bu izleri zamanla silerek “Suriye Demokratik Güçleri” olarak anılmaya başlandı.  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 212 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar