ABD’nin büyüsü bozuldu

Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın yargılandığı davada jüri uzun tartışmalardan sonra nihayet bir karara vardı. Ve Hakan Atilla, beş iddiadan suçlu bulundu. Atilla hakkındaki ceza...

Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın yargılandığı davada jüri uzun tartışmalardan sonra nihayet bir karara vardı. Ve Hakan Atilla, beş iddiadan suçlu bulundu. Atilla hakkındaki ceza ileriki günlerde açıklanacak. 

Zaman tünelinde biraz geriye gitsek, böyle bir mahkeme kararı eski Türkiye’de birkaç hükümetin devrilmesini sağlayabilirdi. 

Ne demek! Türkiye, ABD ambargosunu delecek, bundan suçlu bulunacak ama buna rağmen hayatın olağan akışında bir değişiklik olmayacak; bu mümkün müydü? 

Eskiden olsa Ankara’da taşlar yerinden oynardı. TSK sallanır, hükümet devrilir, cumhurbaşkanı gider. Evet, tam da böyle olurdu. 

Aylardır bir tiyatro oyunu gibi izlediğimiz Sarraf tezgahının ABD’de kurulmasının sebebi de işte bu eski hislerle ilgili. ABD’nin uyandırdığı o “büyüklük” hissi şimdilerde kalmamış nedense. Her şeye gücü yeten ABD’den eser yok şimdi! 

Geriye Kuzey Kore lideri Kim Jong’un dalga geçtiği bir Amerika gerçeği var, kö

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 212 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar