ABD’li general: PKK’ya hemen her şeyi verdik 

Amerika ve PKK arasındaki ilişki ve yakınlık her geçen gün biraz daha ifşa oluyor. Daha doğrusu ABD, bu çirkin ilişkiyi artık fazla saklama gereği duymuyor. Harf, kelime oyunu oynamaktan da sıkılmışa...

Amerika ve PKK arasındaki ilişki ve yakınlık her geçen gün biraz daha ifşa oluyor. Daha doğrusu ABD, bu çirkin ilişkiyi artık fazla saklama gereği duymuyor. Harf, kelime oyunu oynamaktan da sıkılmışa benziyorlar. 

Suriye’deki ABD Özel Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Raymond Thomas, Alman ARD kanalına verdiği röportajda açık açık PKK ile müttefik olduklarını kabul etti. 

Gazetecinin sorusu şöyle: “PKK, Marksist bir örgüt değil mi?” 

Generalin cevabı: Ben onlara Marksist değil, demokrat diyorum! 

ABD’nin bu bakış açısının bugüne kadar sahaya yansıması nasıl oldu, dersiniz? 

Bunun yanıtını da Amerikan ordu sözcüsü Ryan Dillon bütün açıklığıyla ifade ediyor: PKK’ya (örgüte hangi silahları verdiniz sorusu üzerine) hemen her şeyi verdik! 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 212 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar