ABD silah veriyor, NATO da istihbarat

NATO’nun DEAŞ’a karşı uluslararası koalisyona katılma kararı gündemde hak ettiği yeri bulamadı. Oysa bu karar, ittifakın konseptinde bir değişikliği ifade ettiği gibi, Türkiye’yi de yakından...

NATO’nun DEAŞ’a karşı uluslararası koalisyona katılma kararı gündemde hak ettiği yeri bulamadı. Oysa bu karar, ittifakın konseptinde bir değişikliği ifade ettiği gibi, Türkiye’yi de yakından ilgilendiriyor.

NATO, Rakka operasyonu öncesi koalisyona “istihbarat” desteği sağlama kararı aldı. Konya ve İncirlik’ten kalkacak NATO uçakları, DEAŞ ile ilgili topladığı istihbaratı ABD ile birlikte operasyonun koordinasyon merkezinde yer alan PYD’ye verecek.

Evet, NATO’nun koalisyona katılma süreci tam da böyle işleyecek; ABD PYD’ye silah verirken, NATO da örgüte dolaylı istihbarat desteği sağlayacak. ABD’nin “Kara gücü” olan PYD’ye yakında NATO üyesi muamelesi yapılırsa şaşırmayalım.

ABD ve Avrupa, Türkiye’yi adım adım PYD’ye alıştırmaya çalışan bir strateji izliyor. ABD ve Avrupa’nın bir sonraki adımı hep Türkiye’yi daha fazla PYD’ye yaklaştırmayı amaçlıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 212 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar