ABD, Büyükelçi Karlov suikastının neresinde?

Rus Büyükelçi’ye yönelik suikastın arkasında kim veya hangi güçler bulunuyor? Gerek Türk yetkililerin gerekse Rusların yanıtını aradığı soru bu. Soruşturmanın daha başlarında ortaya...

Rus Büyükelçi’ye yönelik suikastın arkasında kim veya hangi güçler bulunuyor? Gerek Türk yetkililerin gerekse Rusların yanıtını aradığı soru bu.

Soruşturmanın daha başlarında ortaya çıkan sonuçlar, suikastın arkasında FETÖ’nün bulunduğunu gösteriyor. Devletin en tepesindeki isim olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, katilin FETÖ’yle bağlantılı olduğunu duyurdu.

Soruşturmadan sızan bilgilere göre de katil Mert Altıntaş, Gülen’in dershanelerinde yetişmiş, Polis Yüksek Okulu giriş sınavlarında soru çalan şüpheliler listesinde ve kırmızı listede yer alan 8 ByLock’çu ile irtibatı tespit edilen bir isim.

Bu veriler, katilin FETÖ profiline uygun bir isim olduğunu gösteriyor.

Tabii büyükelçi suikastı tek taraflı olarak soruşturulmuyor; Ruslar ile ortak bir komisyon kurulmuş vaziyette ve soruşturma birlikte yürütülüyor. Rusların da bu soruşturmada failin arkasında kimlerin, hangi örgüt ve güçlerin bulunduğuna dair ulaşacağı sonuçlar önem taşıyor.

Ancak iki taraf da FETÖ’den başka bir faile veya sonuca ulaşamayacak.

Batı’ya karşı büyük bir soğuk savaş tecrübesi olan Rusların, bu konuda yanılması pek mümkün değil.

Zaten FETÖ’nün CIA’in yan kuruluşu olduğuna dair ilk tespiti Türkiye’den önce Ruslar yaptı; FETÖ’ye bağlı kuruluşların Rusya’dan çıkarılma sebebi de bu örgütün CIA ile olan bağlantılarıydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 212 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar