Gençler madende yönetime giriyor!

Emmanuel Macron 39 yaşında Fransa Cumhurbaşkanı seçildi. Viktor Orban 35’inde ilk kez Macaristan Başbakanı oldu. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras 40’ında, Kanada Başbakanı Justin Trudeau 43’ünde, Matteo...

Emmanuel Macron 39 yaşında Fransa Cumhurbaşkanı seçildi. Viktor Orban 35’inde ilk kez Macaristan Başbakanı oldu. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras 40’ında, Kanada Başbakanı Justin Trudeau 43’ünde, Matteo Renzi 39’unda, Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz 31’inde koltuğa oturdu. Sadece siyasette değil, gençlerin ağırlığı ekonomide de ciddi artış gösterdi. 33 yaşındaki Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg 74.5 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 5 isminden biri. 31 yaşındaki Lucas Walton’ın serveti ise 15.9 milyar dolar. Çin’in emlak kralı Yan Zhi’nin kişisel kasasında 10.1 milyar dolar, WhatsApp’ın kurucusu ve CEO’su Jan Koum’un ise 9.1 milyar dolar parası var. Özetle batı ülkelerinde giderek gençlerin sesi daha fazla çıkıyor, gücü giderek artıyor.

Türkiye’de de genç isimlerin ağırlığının artması için bazı çalışmalar yapılıyor. Örneğin milletvekili seçme ve seçilme yaşı 18’e indirildi. Ancak ne yazık ki bu konuda daha gidilecek çok yol var. İş dünyasında da genç isimler pek öne çıkmıyor. İş örgütlerinde isimlerini pek duyamıyoruz. Birkaç isim dışında.

Duayen isimler ikna etti

Çevik Grup’un CEO’su Mustafa Selçuk Çevik, istisna olan o isimlerden biri. 2014’te henüz 25 yaşındayken İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Üyesi olan Çevik, şimdi 29 yaşında. O dönem İMİB’in kaptan köşküne seçildiğinde birlik yönetimine giren en genç isim olarak bir anlamda rekor kırmıştı. İşte o rekorunu önümüzdeki ay seçime gidecek İMİB için tazelemek istiyor. Daha önce başkan adaylığını açıklayan ancak işleri nedeniyle bu planından vazgeçen Çevik’e sektörün duayen isimleri tepki göstermiş. O isimler arasında İMİB’de uzun yıllar başkanlık görevini yürütenler de var. İşte o duayenler, “İMİB’in genç, dinamik, dünyayı yakından tanıyan isimler tarafından yönetilmesi gerekiyor” diyerek Çevik’in başkan olması gerektiğini ısrarla talep edince genç iş adamı tekrar kolları sıvamış ve adaylık çalışmalarına başlamış. Çevik, “İşlerin yoğunluğu nedeniyle vazgeçmiştim ancak sektörün duayen isimleri, göreve gelmemin doğru olacağını düşündüler. Büyük bir tevazu gösterdiler” diye açıklıyor sürecin başlangıcını. “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gençlerin Türkiye için daha fazla rol üstlenmesini, elini taşın altına koyması gerektiğini, görevler almasını istiyor. Biz de sorunları olan bir sektörde çözüm için görev almak istiyoruz. Biliyoruz ki çözümde görev almayanlar sorunun birer parçasıdır. Biz de genç arkadaşlarımızla çözümde görev alacağız” diye başlıyor hedeflerini anlatmaya.

ABD, Türkiye’yi keşfetti!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk devi havacılıktan çekiliyor! 01 Ekim 2018 | 579 Okunma 5 milyar dolarlık sektör “ayakta” duramıyor 26 Eylül 2018 | 470 Okunma Pakistan’a “Hayat” verecek 2 milyar liralık dev yatırım 25 Eylül 2018 | 565 Okunma Katarlı yatırımcılar Bereket Döner’e ortak olmak istiyor 19 Eylül 2018 | 244 Okunma Kazakistan Başkanı Nazarbayev Ali Koç’u yatırıma davet etti 17 Eylül 2018 | 422 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar