Deniz’i isteyen Dubaili banka Türkiye'de temsilcilik açtı

Türk finans sektörünün gözü kulağı DenizBank’ın satışına yönelik görüşmelerde. Rus Sberbank’ın sahibi olduğu DenizBank için son viraja girilirken gözler Körfez...

Türk finans sektörünün gözü kulağı DenizBank’ın satışına yönelik görüşmelerde. Rus Sberbank’ın sahibi olduğu DenizBank için son viraja girilirken gözler Körfez Bölgesi’nde. Zira bankanın bilinen tek talibi olan Dubai merkezli Emirates NBD ile süreç devam ediyor. Rus basını DenizBank için konuşulan paranın tahminlerin oldukça üzerinde olan 5.5 milyar dolar seviyelerinde olduğunu vurguluyor. Süreçte tıkanma olmazsa önümüzdeki günlerde Türk bankacılık sektörünün son birkaç yıl içindeki en büyük satışına şahit olacağız. Ancak bu süreç devam ederken ilginç bir gelişme yaşandı.

Önce DÜNYA yazdı

Hatırlayacağınız üzere Türk bankacılık sektörünü yakından takip eden Emirates NBD’nin bu emelini ilk kez DÜNYA duyurmuştu. 18 Ocak’taki haberimizde Emirates NBD’nin Başkan Yardımcısı ve Genel Direktörü Hesham al Qassim’in sözlerine yer vermiştik. Hesham Al Qassim, "Türkiye'de temsilcilik ofisi açmayı planlıyoruz" demişti. İşte Dubai merkezli Körfez’in en büyük finans kuruluşlarından Emirates NBD’nin bahse konu temsilcilik ofisi açıldı.
Temsilcilik, Maslak-Eski Büyükdere Caddesi üzerindeki Windowist Tower’da hizmete girdi. Kısa bir bilgi daha; varlıkları 121 milyar doları aşan Emirates NBD’nin geliri 5.5 milyar doların üzerinde. Dubai Hükümeti'ne ait bankanın yönetim kurulu başkanı ise şu andaki emirin amcası olan Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

***

Freşa, 10 yılda ihracatı 10'a katladı

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk devi havacılıktan çekiliyor! 01 Ekim 2018 | 579 Okunma 5 milyar dolarlık sektör “ayakta” duramıyor 26 Eylül 2018 | 470 Okunma Pakistan’a “Hayat” verecek 2 milyar liralık dev yatırım 25 Eylül 2018 | 565 Okunma Katarlı yatırımcılar Bereket Döner’e ortak olmak istiyor 19 Eylül 2018 | 244 Okunma Kazakistan Başkanı Nazarbayev Ali Koç’u yatırıma davet etti 17 Eylül 2018 | 422 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar