28 milyon liraya 5 yıldızlı cami

Avrupa’da nüfusuna göre en fazla müslümanın yaşadığı ülkeler arasında İsviçre öne çıkıyor. 7 milyonluk ülkenin 400 bini müslüman. Bunun 70 binini de Türkler...

Avrupa’da nüfusuna göre en fazla müslümanın yaşadığı ülkeler arasında İsviçre öne çıkıyor. 7 milyonluk ülkenin 400 bini müslüman. Bunun 70 binini de Türkler oluşturuyor.

Müslümanların yoğun yaşadığı yerlerden olan İsviçre’de 10 yıl önce başlayan “minare” krizi hala sıcaklığını korurken bir yandan da ülkede dünyanın en lüks camisi için çalışmalar başlatıldı. Fribourg eyalketinde yapılacak cami benzerlerinden oldukça farklı olacak.

İsviçre’de yayın yapan La Liberte gazetesi yapının dünyanın ilk 5 yıldızlı camisi olacağını yazdı.

Fribourg Cami Birliği’nin (Fribourg Mosques Association) yapacağı Mosque of Fribourg (MOFRI) adlı 5 katlı camide yok yok.

Birinci katının ibadete ayrılacağı camide ikinci katı kadınlara ayrılmış durumda. Buraya kadar klasik cami anlayışıyla aynı olan yapının diğer katları oldukça farklı amaçlar için kullanılıyor. Caminin üçüncü katında sağlık ve yaşam merkezi yer alacak. Bu merkezde kadın ve erkeklere ayrılmış iki spor salonu, bir fitness salonu, hamam ve sauna olacak. İnternet sitesinde yer alan bilgilere göre Türk atasözü “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” sözüyle hareket eden cami heyeti, ayrıca bu katta büyük bir havuz inşa ediyor.

Caminin 4 ve 5’inci katında ise kiralık konaklama alanları bir anlamda minik bir otel yer alacak. Mosque of Fribourg adlı camide ayrıca çocuklar için bilgisayar odaları, beyaz tahtalı derslikler, etüd odaları ve resim yapmaları için sosyal çalışma bölümleri de olacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk devi havacılıktan çekiliyor! 01 Ekim 2018 | 579 Okunma 5 milyar dolarlık sektör “ayakta” duramıyor 26 Eylül 2018 | 470 Okunma Pakistan’a “Hayat” verecek 2 milyar liralık dev yatırım 25 Eylül 2018 | 565 Okunma Katarlı yatırımcılar Bereket Döner’e ortak olmak istiyor 19 Eylül 2018 | 244 Okunma Kazakistan Başkanı Nazarbayev Ali Koç’u yatırıma davet etti 17 Eylül 2018 | 422 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar