‘Milli Enerji’ye ‘emperyal’ operasyon

Türkiye'nin küresel ticaret ve küresel rekabetteki konumunu perçinleyecek sac ayaklarından birisi 'tasarıminovasyon- yüksek teknoloji' üçgeni ise, diğer bir sac ayağını 'hammaddeenerji- finansman maliyetleri' üçgeni oluşturmakta.

Türkiye'yi küresel rekabette daha güçlü kılabilmek ve ihracatımızın kg başına katma değerini 2 dolar ve üzerine çıkarabilmek adına, hammadde ve enerjide 'yerlileştirme' projelerinin ve yatırımlarının hızlandırılmasının yanı sıra;
Türkiye'nin tasarruf kabiliyetlerini çeşitlendirip, güçlendirerek, güçlü para ve sermaye piyasası imkanlarıyla reel sektörümüze ucuz ve uzun vadeli finansman imkanları oluşturmamız gerekiyor.
Türkiye, özellikle, 'Milli Enerji' imkanları açısından, dünyada enerji kaynakları arz çeşitliliği ve 'milli imkanlar'la enerji arz güvenliği konusunda tedbir alabilme noktasında, dünyada 'şanslı' ülkelerden birisi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Batının ‘mükemmeliyetçilik’ sendromu 26 Nisan 2024 | 33 Okunma Küresel ticarette ‘jeoekonomik parçalanma’ 24 Nisan 2024 | 60 Okunma 2024’ün beş küresel riski 22 Nisan 2024 | 99 Okunma Küresel kutuplaşmanın ‘ekonomik’ sonuçlar 19 Nisan 2024 | 42 Okunma Küresel ekonominin 4 ‘derinleşen’ sorunu 17 Nisan 2024 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar