Türkiye’nin güvenlik politikasında yeni imkânları

Türkiye’nin dış politikasında son dönemde izlediği bağımsız çizginin, kendisini Orta Doğu siyasal düzeninin sahibi olarak gören küresel aktörleri rahatsız ettiği biliniyor. Bu aktörlerin...

Türkiye’nin dış politikasında son dönemde izlediği bağımsız çizginin, kendisini Orta Doğu siyasal düzeninin sahibi olarak gören küresel aktörleri rahatsız ettiği biliniyor. Bu aktörlerin Ankara’yı yeniden eski yörüngesine döndürme çabalarının ise Türkiye’yi daha çok rahatsız ettiği ve güvenlik politikasında önemli değişiklikler yapmaya ittiği görülüyor.

ABD ve Avrupa ile gerginleşen ilişkileri, Rusya ile artırılan iş birliğini ve Orta Doğu siyasetinde yaşanan dönüşümleri bu çerçevede değerlendirmek gerekiyor. Kendi çıkarlarını önceleyen politikaları yüzünden Batı’nın baskılarına maruz kaldıkça dış politikasını çeşitlendirme arayışı içerisinde Türkiye’nin Rusya gibi ülkelere yanaşması Washington ve Avrupa başkentlerinden gelen baskıyı daha da artırdı.

Bu baskı sürecinin önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’ye yönelik medya merkezli karalama kampanyalarıyla başlayıp, en sonunda 15 Temmuz darbe girişimiyle Türkiye’deki meşru iktidarın FETÖ aracılığıyla devrilmesine yönelik çabaya kadar uzandığı herkesin malumu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’yi Rusya’dan ayırmak! 18 Nisan 2018 | 164 Okunma ABD-Rusya gerginliğinde Türkiye’nin tavrı ne olmalı? 14 Nisan 2018 | 216 Okunma Suriye’den Üçüncü Dünya Savaşı çıkar mı? 11 Nisan 2018 | 236 Okunma Terör devleti ve ortakları 07 Nisan 2018 | 86 Okunma Türkiye-Rusya-İran zirvesi neden önemli? 04 Nisan 2018 | 145 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar