Terör devleti ve ortakları

Toprakları gasbedilen Filistinlilerin “Toprak Günü” çerçevesinde geçen hafta düzenlediği “Büyük Dönüş Yürüyüşü” İsrail tarafından kana bulandı. Gazze...

Toprakları gasbedilen Filistinlilerin “Toprak Günü” çerçevesinde geçen hafta düzenlediği “Büyük Dönüş Yürüyüşü” İsrail tarafından kana bulandı. Gazze sınırında gösteri düzenleyen yaklaşık 50.000 göstericinin üzerine İsrailli keskin nişancıların ateş açması üzerine 18 Filistinli şehit olurken 800’den fazlası gerçek mermilerle olmak üzere 1.500’den fazla kişi yaralandı.
İsrail’in gasbettiği topraklarından vazgeçmediklerini göstermek için İsrail sınırına yürüyen sivil insanların üzerine bu şekilde saldırılması uluslararası hukuk açısından büyük bir suça karşılık geliyor.

Peki, uluslararası hukuku korumak için oluşturulan Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Ceza Mahkemesi gibi kurumlar bu katliamdan dolayı İsrail’e karşı bir yaptırım uygulayacak mı?
Bu sorunun cevabını daha önceki İsrail katliamlarından sonra ne yapıldığına baktığımızda görüyoruz. Daha dört yıl önce İsrail Gazze Şeridi’ne saldırıp 1.500’den fazla Filistinliyi öldürürken buradaki BM’nin “koruması altındaki” binaları da bombalamıştı. Ancak ne BM ne de diğer uluslararası kurumlar bunun hesabını “terör devletinden” soramamıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’yi Rusya’dan ayırmak! 18 Nisan 2018 | 164 Okunma ABD-Rusya gerginliğinde Türkiye’nin tavrı ne olmalı? 14 Nisan 2018 | 216 Okunma Suriye’den Üçüncü Dünya Savaşı çıkar mı? 11 Nisan 2018 | 236 Okunma Terör devleti ve ortakları 07 Nisan 2018 | 86 Okunma Türkiye-Rusya-İran zirvesi neden önemli? 04 Nisan 2018 | 145 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar