Kore’den Menbiç ve Sincar’a Türk-Amerikan ilişkileri

Zeytin Dalı Harekâtı’nın ana hedefi olan Afrin’in başarılı bir şekilde ele geçirilmesinin ardından gözler PKK/YPG’ye karşı mücadelenin diğer cephelerine çevrildi. Cumhurbaşkanı...

Zeytin Dalı Harekâtı’nın ana hedefi olan Afrin’in başarılı bir şekilde ele geçirilmesinin ardından gözler PKK/YPG’ye karşı mücadelenin diğer cephelerine çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sincar ve Menbiç’in sırada olduğunu açık bir şekilde dile getiriyor.

Bu gelişmelerin ardından, Türkiye’nin söz konusu bölgelere yönelik operasyonlarına ABD’nin nasıl tepki vereceği sorusu da en önemli gündem maddesi hâline geldi.

Washington yönetiminin, Afrin’de olduğu gibi, Sincar’ın doğrudan “kendi operasyon alanlarına girmediği” açıklamasıyla buradaki PKK hedeflerine yönelik bir operasyona müdahil olmaktan kaçınması söz konusu olabilir. Sonuçta bu bölgede ABD’nin PKK’dan farklı olduğunu iddia ettiği YPG değil, terör örgütü olarak tanıdığı PKK’nın doğrudan kendisi var. Ancak CENTCOM yönetimi, ileride önemli görevler vermeyi düşündüğü PKK’nın yıpranmaması için Bağdat üzerindeki nüfuzunu kullanarak Türkiye’nin Sincar’a yönelik operasyonunu engellemeye de çalışabilir. Bu noktada ABD’nin Bağdat üzerinde ne kadar nüfuzunun kaldığı ve PKK’ya sahip çıkma konusunda ne kadar istekli olacağı belirleyici olacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’yi Rusya’dan ayırmak! 18 Nisan 2018 | 164 Okunma ABD-Rusya gerginliğinde Türkiye’nin tavrı ne olmalı? 14 Nisan 2018 | 216 Okunma Suriye’den Üçüncü Dünya Savaşı çıkar mı? 11 Nisan 2018 | 236 Okunma Terör devleti ve ortakları 07 Nisan 2018 | 86 Okunma Türkiye-Rusya-İran zirvesi neden önemli? 04 Nisan 2018 | 145 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar