“İntikam” değil “adalet” arayışı Mr. Bass!

Ankara’da görev süresi dolan Amerikan Büyükelçisi John Bass, ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğunda çalışan bir Türk vatandaşının FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmasını...

Ankara’da görev süresi dolan Amerikan Büyükelçisi John Bass, ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğunda çalışan bir Türk vatandaşının FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmasını “hükûmetten bazıları intikam peşinde” ifadeleriyle eleştirdi. Sonra da Amerikan büyükelçiliği Türkiye’deki temsilciliklerinin artık vize başvurusu almayacağını ilan ederek Türkiye’den ABD’ye seyahat yasağı anlamına gelen bir duyuru yayınladı.
Bir büyükelçinin, açıkça görev yaptığı ülkenin içişlerine karışması anlamına gelen bu sözlerini nasıl yorumlamak gerekiyor?

“John Bass bunu görev süresi boyunca hep yaptı. Türkiye’nin meselelerinde hep Türkiye düşmanlarından yana tavır aldı. Bu yüzden giderayak söylediği bu sözlerin farklı bir anlamı yok” diye düşünüp aldırmayabilirsiniz.

“Benzer bir tavrı Almanya da gösterdi zaten, bu Batılılar Türkiye’ye karşı kullandıkları kişilerin tutuklanmasından hiç hazzetmiyorlar. ‘Bizim elemanları nasıl tutuklarsınız’ hissiyatıyla hırçınlaşıyorlar” diye düşünüp doğru bildiğinizi, yani hukukun gereğini yapmaya devam edebilirsiniz.

“Bir konsolosluk görevlisi için neden ortalığı bu kadar ayağa kaldırıyorlar? Bu işin üzerine gitmek gerek” diyerek soruşturmayı daha da derinleştirip FETÖ-ABD-15 Temmuz bağlantısını daha dikkatli araştırmaya devam edebilirsiniz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’yi Rusya’dan ayırmak! 18 Nisan 2018 | 164 Okunma ABD-Rusya gerginliğinde Türkiye’nin tavrı ne olmalı? 14 Nisan 2018 | 216 Okunma Suriye’den Üçüncü Dünya Savaşı çıkar mı? 11 Nisan 2018 | 236 Okunma Terör devleti ve ortakları 07 Nisan 2018 | 86 Okunma Türkiye-Rusya-İran zirvesi neden önemli? 04 Nisan 2018 | 145 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar