Viktoriya, Hatice oldu ve o da mağduriyeti tattı

Bugünkü köşemizde de seneler önce bir Türkle evlenip Müslüman olan ve Türkiye’ye yerleşen bir Rus kadınının gönderdiği mesajı birlikte okuyalım. Selamün aleyküm. 9 sene önce...

Bugünkü köşemizde de seneler önce bir Türkle evlenip Müslüman olan ve Türkiye’ye yerleşen bir Rus kadınının gönderdiği mesajı birlikte okuyalım.

Selamün aleyküm. 9 sene önce Müslüman oldum. Kendim Rus asıllıyım. Viktoriya olan adımı Hatice seçtim. Eşimle memleketimde tanıştım. Evlenip Türkiye’ye geldim. Yeni dinimi güzel ve rahat bir şekilde yaşamak için akrabalarımı bırakıp geldim Türkiye’ye. Memleketim artık burası oldu. Kimlikte Ordu Ünyeli oldum. Din görevlisi olarak çalışıyordu eşim. Ben de dinime uygun bir okul araştırıp kolejde öğretmenlik yaptım. 

Bu seneye kadar sadece okuttuğum çocuklara ve kurduğumuz güzel aileye odaklıydım. Ta ki bu okul kapanana kadar... 

Eşim tutuklandı. Ben hem eşsiz, hem işsiz kaldım. İki tane çocuğumla beraber kayınpederimin emekli maaşıyla geçiniyoruz. 

Geçen haftaya kadar sesimi çıkartmak, kendimi duyurmak aklıma gelmiyordu. Yanlışlık oldu, eşim yakında gelir ve yine eski hayat devam eder diye düşünüyordum. 

Geçen hafta polis evime gelip beni götürdü. Nedenini sorunca sağlık ocağındaki hemşire benimle ilgili gizli bir iş çeviriyor olabilir diye düşündüğünden dolayı alındığımı öğrendim. Şok oldum. İnanamadım. Sinirlendim. Bir sonraki duygu da üzülmek oldu. Çünkü sadece eşim yargılanıyor diye iftiraya uğradım. Bir gece nezarette tuttular. Bebeğimi yanıma vermediler. Ama bütün gece getir götür yaptılar. Çok yıprandı. Her seferinde çok ağlayarak geldi. Acıkıyordu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar