‘Türkiye yüzyılı: Maarif modeli’ 100 yıl önceyi mi, yoksa önümüzdeki 100 yılı mı esas alarak çocuklara eğitim vermeyi öngörüyor? 

Üşenmedim baktım: Yusuf Tekin Türkiye Cumhuriyeti’nin 65. milli eğitim bakanıymış. 2002 sonunda iktidar olan AK Parti’nin de tam dokuzuncu milli eğitim bakanı o.Bizde her bakan, göreve gelir gelmez, bürokratlarına bir...

Üşenmedim baktım: Yusuf Tekin Türkiye Cumhuriyeti’nin 65. milli eğitim bakanıymış. 2002 sonunda iktidar olan AK Parti’nin de tam dokuzuncu milli eğitim bakanı o.

Bizde her bakan, göreve gelir gelmez, bürokratlarına bir reform programı hazırlama görevi verir ve günü geldiğinde de programını bir paket halinde kamuoyuyla paylaşır.

Geçen yıldan -2023- beri önümüzdeki uzun döneme ‘Türkiye yüzyılı’ adı verildi ya, yeni bakanın kamuoyuyla paylaştığı en son reform paketinin adı da ‘Türkiye yüzyılı: Maarif modeli’ oldu.

Hayırlı olmasını diliyorum.

Önceki sekiz bakanın açıkladığı eğitim reformu programlarının akıbetine bakıldığında öyle dilemem gerekiyor çünkü…

Acaba bu yeni paket hazırlanırken hangi modelden esinlenilmiş olabilir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Şubat davası mahkumu yaşlı generallerin serbest kalmalarını sağladı.. Sevindim ama… 18 Mayıs 2024 | 1.421 Okunma Kobani davasında verilen cezalar, bana Almanya’da milyonların ölümünden sorumlulara yapılan muameleyi hatırlattı  17 Mayıs 2024 | 3.499 Okunma Bahçeli “İnşallah Türkiye değişmez” demişti.. Ülkemiz eski Türkiye’yi anımsatan ‘darbe’ sözcüğüne rağmen çok değişti… 16 Mayıs 2024 | 1.722 Okunma Üç polis devlet adamlarını töhmet altında bırakacak bir ‘kumpas’ mı kurmuş? ‘Andıç’ olayını hatırladım… 15 Mayıs 2024 | 3.475 Okunma Tasarruf tedbirleri patronları sevindirmiş.. Cadde ve sokaklarda LED ışıklandırmaya geçilecekmiş… 14 Mayıs 2024 | 2.203 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar