Tweet’lerle 15 Temmuz ve sonrası (1)

Meş’um kalkışma sonrası gün gün, saat saat attığımız tweet mesajlarından bazılarını yeniden hatırlatıp hafıza tazelemekte fayda görüyoruz.15 Temmuz: Her türlü darbeye hayır....

Meş’um kalkışma sonrası gün gün, saat saat attığımız tweet mesajlarından bazılarını yeniden hatırlatıp hafıza tazelemekte fayda görüyoruz.
15 Temmuz:

Her türlü darbeye hayır. Hiçbir darbe çözüm getirmemiş, aksine hem mevcut sorunları daha da ağırlaştırmış, hem yeni sorunlara yol açmıştır.

Antidemokratik ve hukuk dışı bir gidişatı önlemenin yolu darbe değil, demokrasi ve hukuk içinde verilecek müsbet ve kararlı mücadeledir.

2016 Türkiye’si hâlâ darbe kaosu ile karşı karşıya kalabiliyorsa demokrasimizin ne kadar kırılgan bir yapıda olduğu bir kez daha görülüyor.

16 Temmuz:

Şehitlere rahmet, darbecilere lânet, devlete samimiyet ve ciddiyet, millete feraset ve basiret, ülkeye barış ve sükûnet, demokrasiye selamet.

Millet ilk kez gösterdiği “darbeye karşı demokrasiye sahiplik” bilincinin başka siyasî hesaplar için kullanılmasına izin vermez inşaallah.

17 Temmuz:

Kanlı darbe girişiminin sorumlularından hesap sorulsun. Ama bu hesaplaşma yine kurunun yanında yaşı da yakacak bir cadı avına çevrilmesin.

Biz 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan’a... nasıl karşı çıktıysak 15 Temmuz’a da karşı çıkıyoruz. Aksini iddia eden müfteridir.

18 Temmuz:

15 Temmuz gecesinden bu yana dehşetli bir algı operasyonu kasırgası estiriliyor. Bu süreçte itidal ve hakkaniyeti koruyabilenlere ne mutlu.

İfrat ve tefritten uzak vasat çizgide hakkı savunma çabasının bir bedeli de her cenahtaki at gözlüklü fanatiklerin hücumuna uğramak. Ne gam!

Darbeye karşı 4 partiyle ortak tavır koyan TBMM, bu kanlı kalkışmayı bütün safahatı ve boyutlarıyla araştırıp arkaplanını aydınlatmalıdır.

Kur’an’ın bize verdiği çok önemli hukuk derslerden biri: Birinin hatasıyla başkası mes’ul olmaz. Kardeşi de, arkadaşı da, partidaşı da olsa.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar