Tılsım bozuldu

7 Haziran’da hiç beklemediği bir sonuç alarak, 9 puan gerileyip, 12.5 yıllık tek başına iktidarı kaybeden AKP, öyle görünüyor ki, Sarayın yoğun tazyikiyle zorladığı yeni seçimde durumu tersine...

7 Haziran’da hiç beklemediği bir sonuç alarak, 9 puan gerileyip, 12.5 yıllık tek başına iktidarı kaybeden AKP, öyle görünüyor ki, Sarayın yoğun tazyikiyle zorladığı yeni seçimde durumu tersine çevirmek için her yolu deneyecek.
Söylendiğine göre, bunlardan biri, Güneydoğu ve Doğu seçmenini örgüt kaynaklı baskı ve tehditlerden kurtarmak olacak.

Ama sormak lâzım: Eğer böyle bir durum var idiyse, tedbirini 7 Haziran’da da alması gerekmez miydi? Seçim ve seçmen güvenliğini sağlamak iktidarın görevi değil mi?

Demek ki, iktidar “çözüm süreci”nde örgütün diğer faaliyetlerine göz yumarken, bu baskı ve tehditlere de seyirci kalmış.

Sonra da çıkıp, “HDP bu oyları baskı ve tehditle aldı, barajı o sayede aştı” diye şikâyet ediyor ve seçim sonuçlarının meşruiyetini güya tartışmaya açıyor. Ama bu çok kritik ve önemli tartışmanın da arkasında durmuyor, öylesine söyleyip bırakıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar