CHP iktidarı için darbe planı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Osman Kavala’nın yeniden yargılanması talebini oy birliği ile reddetti. Üç ayaklı planın bir ayağı çökmüş oldu.Nedir diğer ayaklar? Biri Ak Parti’yi hedef...

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Osman Kavala’nın yeniden yargılanması talebini oy birliği ile reddetti. Üç ayaklı planın bir ayağı çökmüş oldu.

Nedir diğer ayaklar? Biri Ak Parti’yi hedef alan Ayhan Bora Kaplan kumpası, diğeri ise MHP’yi hedef alan Sinan Ateş cinayeti komplosu.

Siyasi hedef açık: Aynı anda hem Ak Parti’yi hem MHP’yi yıpratmak, Cumhur İttifakını yıkarak DEM’lenmiş CHP’yi Türkiye siyasetinin merkezine oturtmak.

Ankara’daki kumpas başarılı olsaydı Erdoğan’ı Ak Partinin başından uzaklaştırmaya hatta yargılamaya varacak bir süreç başlatacaklardı. Sinan Ateş dosyasındaki komplo tutsa aynı süreç MHP için çalıştırılacaktı.

Osman Kavala’nın serbest bırakılması, bu noktada bir katalizör işlevi görecekti. Hem Ak Parti-MHP arasına nifak sokulmasına yarayacak hem de Erdoğan’ın arkasındaki halk desteğini zayıflatacaktı.

Ondan sonra ver elini girelim CHP ile mutlu bir peri masalına..!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aydınlık’a veda 03 Haziran 2024 | 2.384 Okunma Deniz Akkaya ne söylemek istiyor? 31 Mayıs 2024 | 3.446 Okunma Nefret her zaman kaybettirir 29 Mayıs 2024 | 2.919 Okunma Sokak köpekleri bilgi notu 27 Mayıs 2024 | 1.787 Okunma Milletvekillerine Açık Mektup 22 Mayıs 2024 | 840 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar