Terörü lânetlerken

Yılın ilk ayında Sultanahmet’te 10 kişinin can verdiği canlı bomba saldırısıyla sarsılan İstanbul, 2016 senesini Beşiktaş’ta polisi hedef alan ve şu anki sayı ile 44 şehit verdiğimiz...

Yılın ilk ayında Sultanahmet’te 10 kişinin can verdiği canlı bomba saldırısıyla sarsılan İstanbul, 2016 senesini Beşiktaş’ta polisi hedef alan ve şu anki sayı ile 44 şehit verdiğimiz saldırıyla kapatıyor.
Yüreğimiz ağzımızda, yılın geri kalan günlerinde yeni saldırılar olmamasını diliyoruz.

Ocak ve Aralık ayları arasındaki dönemde yine İstanbul’da iz bırakan diğer terör saldırıları, Mart’ta İstiklal Caddesi (4 can), 7 Haziran’da Vezneciler (11 can) ve 28 Haziran’da Yeşilköy havalimanı (44 can) eylemleriydi.

Son eylemdeki şehitlerimiz başta olmak üzere, bu olaylarda can verenlerin tamamına tekrar Allah’tan rahmet niyaz ediyoruz.

Allah aileleri başta olmak üzere geride kalanlarına sabır ve dayanma gücü versin.

İstanbul’la aynı gün Mısır’ı, Yemen’i, Nijerya’yı ve Somali’yi de alçakça vuran kalleş terör eylemlerini yapan, alet olan, azmettiren, planlayan, arka çıkan ve destekleyen... her kim(ler)se hepsini tekrar tekrar lânetliyoruz.

Son saldırıyı PKK üstlenmiş. Bu durumda söz konusu eylem, Güneydoğu’da devam eden operasyonların bir misillemesi mi, yoksa bazı siyasetçilerin ima ettiği gibi, başkanlığı engelleme amaçlı bir provokasyon mu?

Bilemiyoruz. Ama süreklilik ve yaygınlık arz eden küresel bir tehdit niteliğindeki terörün konjonktürel sebeplerden ziyade yapısal ve kapsamlı bir çerçevede masaya yatırılıp tahlil edilmesi gerektiği kanaatindeyiz.

Terörü üreten ve terör örgütlerine zemin hazırlayan sebepler doğru teşhis edilip doğru çareler uygulanmadıkça, bu belâ ve fitnenin kökünü kazıyabilmek mümkün değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar