Süleyman Bayşu

Geçen hafta sonu bu dünyadaki 44 yıllık misafirliğini tamamlayıp terhis belgesini alarak berzahtaki menziline intikal eden Süleyman Bayşu, Kütahya’nın Simav ilçesinde Risale-i Nur ve Yeni Asya bayrağını...

Geçen hafta sonu bu dünyadaki 44 yıllık misafirliğini tamamlayıp terhis belgesini alarak berzahtaki menziline intikal eden Süleyman Bayşu, Kütahya’nın Simav ilçesinde Risale-i Nur ve Yeni Asya bayrağını dalgalandıran ve aynı zamanda neşriyatımıza elinden gelen katkıyı vermek için çırpınan bir insandı.
Çok samimî, gayretli, ama iddiasızdı. Hiçbir zaman “Yazı ve kitaplarım illâ yayınlansın” diye ısrarcı olmadı. “Ben bana düşeni yapayım, sonrası ilgili heyetlerin takdiri” dedi.

Yazı ve dosyalarını gönderirken herhangi bir şekilde telif talebi olmadığını da her defasında altını çizerek vurguladı ve niyetinin sadece neşriyata katkı olduğunu ifade etti.

Yetim büyümüş, çocukluğu Uşak yetiştirme yurdunda geçmiş; Yeni Asya’yı ve Risale-i Nur’u, rahmetli Uşak Temsilcimiz Kâzım Erfidan’ın Saadet Kitabevi vesilesiyle tanımıştı.

Bu beraberlik son ânına kadar devam etti.

Sosyal medyadaki en son paylaşımları, onun hizmet noktasındaki samimiyet ve sadakatinin, dava şuurunun güzel örnekleri.

Meselâ vefatından iki gün önceki mesajı:

“İnşaallah başımıza bir iş gelmediği sürece, dershanemizde her Çarşamba ve Cumartesi akşamı Risale-i Nur’dan demokrasiyi, asayişi muhafazayı, müsbet hareketi, cihad-ı manevîyi, en elzem olan imanımızı kurtaracak, kavîleştirecek derslerimizi okumaya devam edeceğiz. Tek bir gayemiz, planımız, programımız var, o da imanla kabre girmek.”

Son günü vefatından saatler önceki mesajında da risaleleri sokağa atanlara seslendi:

“Bir teklifim olacak. Risale-i Nur’ları sokağa/çöpe atmayın. Bana özelden mesaj atarsanız ben eserlerimize sahip çıkmaya talibim. Belirleyeceğiniz yerden almaya/aldırmaya hazırım. Lütfen bu mesajımı değerlendirir misiniz? Bu vesileyle o eserlerin tekrar istifadeye sunulmasına vesile olabiliriz.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar