Suçlular bulunsun, masumlar korunsun

Dün bu köşede ilk bölümünü yayınladığımız okur mektubunu paylaşmaya kaldığımız yerden bugün devam ediyoruz:2.5 ayda olup bitenler, yol açılan mağduriyetler Müslüman bir kul olarak...

Dün bu köşede ilk bölümünü yayınladığımız okur mektubunu paylaşmaya kaldığımız yerden bugün devam ediyoruz:
2.5 ayda olup bitenler, yol açılan mağduriyetler Müslüman bir kul olarak beni çok üzüyor ve korkutuyor. Bunları kabullenir ve susarsak haksızlıkları desteklemiş olmaz mıyız?

İçim parçalanıyor Kâzım Bey. Geceleri uyuyamıyorum. Darbe girişiminden sorumlu tutularak hapse atılan anneler, babalar, eşler, evlatlar, kardeşler aklıma geldikçe yüreğim daralıyor. Aldığım nefes ciğerlerimi sıkıyor.

Terör örgütü mensubu olmakla suçlanan insanlar hakkındaki kararlar hangi hakla,hukukla, vicdanla veriliyor? Bunlar hangi “sağlam ve geçerli deliller”e dayandırılıyor?

Devletin izin verdiği bankada işlem yapmak, devletten izinli derneğe bağışta bulunmak, sendikaya üye olmak... ne zamandan beri suç oldu bizim ülkemizde? Bir cemaate mensup olmak çok kişisel bir karar değil mi?

Terörist olmak bu kadar kolay mı? 60-70 yaşındaki dedeleri, teyzeleri, amcaları, 18’ine gelmemiş çocukları terörist ilan ettiler. Bu insanları televizyonlarda elleri kelepçeli, mahzun gördükçe hayat bana zindan oluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar