stad “Hak yolda sebat edin” diyor

9. Cumhurbaşkanı Demirel’den notlarMerhum 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, doğum yıldönümünde bugün İslamköy ve Isparta’daki programlarla bir kez daha anılıyor. Bu vesileyle, son yıllarındaki...

9. Cumhurbaşkanı Demirel’den notlar
Merhum 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, doğum yıldönümünde bugün İslamköy ve Isparta’daki programlarla bir kez daha anılıyor. Bu vesileyle, son yıllarındaki özel görüşmelerimizden, Cevher İlhan’ın kayda geçirdiği bazı notları aktarmak istiyoruz.

25 Mayıs 2011’deki görüşmemizden:

Beni rahatsız eden şey, neme lâzımcılıktır. Bu ülkede biz meydanlarda siyaset yaptık. Milletin meselelerini dert edindik. Hz. Peygamberin bir hadisi var; “Birşeyi elinizle düzeltin, elinizle düzeltemiyorsanız dilinizle düzeltin, onu da yapamıyorsanız—en azından—buğz edin” diyor. Buğz da etmiyorsan, Peygamberimizin dediği görevi yapmıyorsun” demektir.

Suçsuz ceza olmaz. Adamı yıllarca içeri atıyorsun, sonra mahkemelere veriyorsun. Ben buna isyan ediyorum. Haksızlığa, hukuksuzluğa karşı hep isyan ettim.

8 Ekim 2011’deki görüşmemizden:

Asker zamanında biz herşeyi söyledik. Gelenler de söyledi. Söylemeye devam ettik. Ama hiç bu kadar korku olmadı.

Geldiler, “Sizin geleniniz, gideniniz çok” dediler; ben dedim ki “Kapıya nöbetçi koyun;” vazgeçtiler.

“Sabrın sonu selâmettir” diyoruz, ama haksızlığa karşı sabır, devrin zulmüne iştirak oluyor. Ayet-i kerime: “Zulme göz yumarsanız, zulme iştirak edersiniz.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar