Şiddet gölgesinde şefkat mesajı...

Öldürmek üzerine kurulan bir mücadele stratejisiyle terörü bitirmenin mümkün olmadığını, asıl çözümün insanca yaşatarak bulunabileceğini her fırsatta söylüyoruz.4 Haziran Cumartesi...

Öldürmek üzerine kurulan bir mücadele stratejisiyle terörü bitirmenin mümkün olmadığını, asıl çözümün insanca yaşatarak bulunabileceğini her fırsatta söylüyoruz.
4 Haziran Cumartesi günü “Çağın Afeti Teröre Said Nursî’den Çözümler” kitabımızın tanıtımı için Diyarbakır’da STK temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantıda yine tekrarladık.

Bu arada gerek Cumhurbaşkanı, gerekse yeni Başbakan, dağdaki gençlere “Artık geri dönün, umutsuz ve boş bir dava için kendinizi telef ettirmeyin” çağrıları yapmaya başadılar.

Derken şöyle bir haber çıktı:

“Hükümetin kurtarma formülü. Terör örgütü tarafından kandırılıp dağa çıkarılan gençlerin kurtarılması için annelerin de devreye gireceği 3 aşamalı plan hazırlanıyor.” (Türkiye, 12.6.16)

Habere göre, ilk aşama Ramazan’da yapılacak iftar programları ile hayata geçecek. Ve yaz mevsimi boyunca bölgeden 15-25 yaş arası 10 bin genç, batı illerine geziye götürülecek.

Çocuğu dağda olan annelerle görüşülerek çocuklarını dönüş için ikna etmeleri istenecek. Bu noktada kanaat önderleri de devreye sokulacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar