Sessiz çığlık

Son KHK ile yapılan ihraçlarla ilgili olarak bize ulaşan yürek yakıcı feryat mesajlarından birini okuyucularımızla paylaşalım:Ankara Çubuk Sağlık Meslek Lisesinde matematik öğretmeniydim. Evliyim, bir...

Son KHK ile yapılan ihraçlarla ilgili olarak bize ulaşan yürek yakıcı feryat mesajlarından birini okuyucularımızla paylaşalım:
Ankara Çubuk Sağlık Meslek Lisesinde matematik öğretmeniydim. Evliyim, bir kızım var, 4 yaşında... Evim kredili... İşsiz kaldım... İhraç edildim... 6 senedir öğretmenim, ilk defa kurban kesemeyeceğim. Kaç kurban daha kesemeyeceğimi de bilmiyorum.

Neden ihraç edildim?

Sebep, bir süre sendika üyesi olmam. İstifa etmiştim, ama geç kalmışım demek ki...

Toplantılara hiç girmedim. Parasal desteğim hiç olmadı. Bazı insanlar çok iyi gizleniyorlar diyorlar, bana inanmak size kalmış. Sizin vicdanınıza güvenerek yazıyorum.

Bir basit telefon aramasıyla bile benim durumum okul arkadaşlarımdan ve yöneticilerimden öğrenilebilir.

Dün kızım Magnum dondurma istedi 3.75 TL’ye alırken içim gitti. Eve gelince “Kızım, bir daha bu dondurmadan almayalım olur mu,” dedim, “Pahalı. 1 liralıklar var, 0.75 liralıklar var, onlardan alalım.” Onun parasıyla 3-4 gün daha dondurma alabilirim.

Sizlerden yardım istiyorum. İnsanlar bizi duymuyor veya duymak istemiyor. Ne olur, sesimizi duyurun.

Bayram sabahı herkes bayram yapsın.

İnsanlar hata yapabilir. Sendika üyeliği bir hata olabilir, ama suç değildir ve olmamalı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar