Seçim hükümeti

Davutoğlu hükümeti kurma görevini aldıktan sonra AKP ile CHP arasında tam 32 gün boyunca devam eden görüşmelerde iktidar partisinin bir koalisyon ortaklığı dahi önermediğinin ortaya çıkması, nasıl bir...

Davutoğlu hükümeti kurma görevini aldıktan sonra AKP ile CHP arasında tam 32 gün boyunca devam eden görüşmelerde iktidar partisinin bir koalisyon ortaklığı dahi önermediğinin ortaya çıkması, nasıl bir oyalamaca ile zamanın geçirildiğini gözler önüne seriyor.
Açıklamalardan anlaşılan o ki, AKP kendisinin kuracağı bir seçim hükümetine ve önereceği erken seçime destek istemiş.

Karşılığında ne teklif etti, bilmiyoruz.

Ancak 32 günün sonunda CHP’den de, hemen akabinde görüştüğü MHP’den de red cevabı alması, AKP’yi ortada bıraktı.

Belki açığını HDP ile tamamlayabilirdi, ama malum sebeplerle bu yol da kapalı.

Bu yüzden iş Saraya intikal etmiş oldu.

Aslında Sarayın da, AKP’nin de niyeti ve hesabı, CHP veya MHP’den birinin desteğiyle, erken seçim kararını Mecliste aldırmak ve seçime kendi iktidarıyla gitmekti.

Ama görünen o ki, bu olmadı.

O zaman Saray devreye girerek seçimle ilgili anayasal prosedürü işletecek. Öyle olunca Meclisteki bütün partilerin sandalye sayıları oranında bakanlık alıp temsil edileceği bir seçim hükümeti kurulacak.

Aslında Saray ve AKP bunu istemiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar