Önce yargı normalleşmeli

Türkiye, 15 Temmuz travmasından ve bu meş’um kalkışma gerekçe gösterilerek 20 Temmuz’da içine sokulduğu olağanüstü ortamdan artık çıkmalı.Ve bir an önce normale dönebilmeli. Bunun...

Türkiye, 15 Temmuz travmasından ve bu meş’um kalkışma gerekçe gösterilerek 20 Temmuz’da içine sokulduğu olağanüstü ortamdan artık çıkmalı.
Ve bir an önce normale dönebilmeli.

Bunun için de evvelâ yargının normalleşmesi özel bir önem ve öncelik taşıyor.

Adalet ve hukukun temel şart ve ilkelerini herkesten önce gözetmesi ve riayet etmesi gerekirken, maalesef tam tersine bunları en çok çiğner hale getirildiği bu durumdan yargı bir an önce çıkarılmalı.

Sürecin başından bu yana, özellikle gündemdeki malûm davalarda görev yapan hâkim ve savcılara bu yöndeki ısrarlı çağrılarımızı her vesileyle tekrarladık.

AYM’ye bu noktadaki çok önemli görev ve sorumluluklarını hatırlatmaya çalıştık.

Yeni HSK’ya da aynı çağrıyı yaptık.

Keza son kabine revizyonunda Adalet Bakanlığına getirilen Abdülhamit Gül’e yönelik seslenişlerimizde de öncelikle buna yoğunlaşması gereğini vurguladık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar