On günde herşey nasıl değişiverdi?

Bugün ve yarın köşemizi, 15 Temmuz ve OHAL sürecini hak, hukuk ve adalet eksenli bir vicdanî duyarlılıkla takip eden bir okuyucunun mektubuna tahsis ediyoruz.Ben bu ülkenin sade bir vatandaşıyım. Yeni Asya’yı ve tüm...

Bugün ve yarın köşemizi, 15 Temmuz ve OHAL sürecini hak, hukuk ve adalet eksenli bir vicdanî duyarlılıkla takip eden bir okuyucunun mektubuna tahsis ediyoruz.
Ben bu ülkenin sade bir vatandaşıyım. Yeni Asya’yı ve tüm yazarlarınızı takdir ve teşekkürle takip ediyorum. Bu zor dönemde farklı düşüncedeki yayınları da özellikle takip etmeye çalışıyorum. Olayları tek bir fikri yansıtan mecralardan takip edersek kalben de, aklen de körleşeceğimiz kanaatindeyim.

15 Temmuz darbe girişimi ilk gerçekleştiğinde açıkçası ciddî bir infiale kapıldım olayın sıcaklığı ve şehitlerimizin acısı ile. Birlik beraberlik ruhuna o kadar inandım ki hiç sorgulamadan anlatılan neyse inandım. Yaklaşık on gün kadar bu böyle devam etti. OHAL ilk ilan edildiğinde bunun milletimize hayır getireceğine inandım. Birkaç gün geçince içimde şüpheler oluşmaya ve huzursuzluğum günden güne artmaya başladı.

Ben gerçekten darbe girişimi yapanların ortaya çıkarılacağını, bunun da birbiri ile çelişmeyen kesin kanıtlarla yapılacağını ümit etmiştim. Gördüklerim karşısında dehşete kapılmaya başladım. Çıkarılan KHK’lar ile sun’î suçlular üretmeye başladılar. İşler o kadar çığırından çıktı ki, “Darbe girişimi başarılı olsaydı acaba daha farklı neler yaşanırdı?” diye sorma ihtiyacı duyar hale geldim. Nitekim şu an için 32 bini aşkın tutuklu, 100 bin civarı açığa alma ve birçok gözaltı mevcut. Ama nedense darbeyle ilgili soruların hiçbirinin cevabı yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar