O şuur Risale-i Nur’la kazanılır

Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 yılını doldurmaya doğru ilerleyen iktidarlarının en büyük başarısızlıklarından birinin eğitim alanında olduğunu daha önce ifade etmişti.Geçen yılın...

Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 yılını doldurmaya doğru ilerleyen iktidarlarının en büyük başarısızlıklarından birinin eğitim alanında olduğunu daha önce ifade etmişti.
Geçen yılın sonunda Birlik Vakfında yaptığı bir konuşmada bu konuyu da yine “paralel”e yüklenme fırsatı olarak kullanıp, “Şimdi onların açtığı yaraları iyileştirmek, ortaya çıkan ihtiyaç ve boşlukları telafi etmek sırası sizde. Onların yoğunlaştığı eğitim ve kültür alanlarında seferberlik ilan etmeliyiz. 2019’a kadar bu işi bitirelim” çağrısında bulunmuştu.

Biz de bu konuşma ve çağrıyı yorumladığımız yazımızda şöyle demiştik:

“ ‘Maneviyatta sınıfta kaldık’ itirafının, iktidarın önde gelen bazı isimleri tarafından sıklıkla tekrarlandığını biliyoruz.

“Bunun en önemli sebeplerinden biri, okullara seçmeli Kur’an ve siyer dersleri konulsa da, genel eğitim müfredatındaki Kemalist içeriğe dokunulmamış olması. Ve toplum genelini olumsuz etkileyen manevî ve ahlâkî yozlaşmaya karşı, çocuklarımızı koruma ve bağışıklı kılma noktasında kayda değer bir tedbirin alınmaması.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar