Muhalefetin kırmızı çizgileri

Seçim sürecinde bazıları “Erdoğan Yüce Divana gönderilsin” talebini güçlü vurgularla dile getirmiş olan muhalefet partileri yeni dönemde bu yaklaşımlarını “Erdoğan’ı...

Seçim sürecinde bazıları “Erdoğan Yüce Divana gönderilsin” talebini güçlü vurgularla dile getirmiş olan muhalefet partileri yeni dönemde bu yaklaşımlarını “Erdoğan’ı tartıştırmayız” diyen AKP’nin istediği yönde değiştirirler mi?
Şimdilik bu taleplerini şartların gereği olarak ertelemek mecburiyetinde kalsalar dahi, en azından Erdoğan’ın herşeye müdahil olma alışkanlığını frenleyip tarafsız konumda kalması hususundaki ısrarlarından vazgeçmeleri herhalde beklenemez.

Ama Erdoğan ve AKP yanaşır mı?

Bakarsınız, gerçekte Erdoğan’ın müdahalelerinden en fazla bîzar olup yaka silken AKP bir sürpriz yaparak bu konuda muhalefetle birlikte hareket eder! Belli mi olur?

Ki Davutoğlu’nun sözleri, o cenahta da ayrışmanın giderek netleştiğinin işareti.

Peki, muhalefetin şiddetle karşı çıktığı, Davutoğlu’nun da “Millet izin vermedi” dediği, ama Erdoğan’ın yine gündeme taşımak için fırsat kolladığı başkanlık sistemi meselesindeki ihtilâfın aşılması mümkün mü?

Muhalefetin bir başka kırmızı çizgisi, AKP’nin kapatmaya çalıştığı yolsuzluk dosyalarının kapağının tekrar açılması ve iddiaların üzerine gidilmesi. Ve özellikle, engellenen 17-25 Aralık soruşturmalarının önünün açılıp yeniden canlandırılması.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar