Manevî yaralar böyle mi onarılır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen hafta Birlik Vakfında yaptığı konuşmada maneviyat, eğitim ve kültür alanlarında açıldığını söylediği manevî yaraların ve ortaya...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen hafta Birlik Vakfında yaptığı konuşmada maneviyat, eğitim ve kültür alanlarında açıldığını söylediği manevî yaraların ve ortaya çıktığından yakındığı boşluk ve ihtiyaçların sorumluluğunu da, son dönemde her konuda “günah keçisi” haline getirilen “Fethullah Gülen cemaati”ne yıkması problemli bir yaklaşım.

Biz bu konudaki duruşumuzu başından itibaren şu şekilde ortaya koyduk:

Bir cemaate mensup olan ya da o mensubiyeti kullanan veya o görüntüyü veren insanların devlet içinde özel bir proje çerçevesinde kadrolaşması ve iktidar çekişmelerinin tarafı olması çok yanlış.

Ancak bu tür iddialara konu olan kişilere izafe edilenleri cemaatin tümüne mal edip genelleyerek hukuk dışı tasfiye operasyonları yapılması da onaylanamaz.

Evvelce Ergenekon ve Balyoz ekiplerinin üzerine yıkılan bilumum kötülüklerin şimdi paralel torbasına tıkılması da.

Hem hukuken, hem de ahlâken...

“Paralel yapı”ya isnad edilen suçların ve muhtemel şahsî kusurların bütün cemaate teşmil edilerek, cemaat mensuplarınca maneviyat, eğitim ve kültür alanlarında verilegelen ve son ayrışma öncesine kadar iktidar önde gelenleri tarafından da övülen olumlu hizmetlerin külliyen yok sayılması da tasvip edilemez.

Gelelim manevî yara ve boşluklara.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar