Körfez Köprüsü nihayet, peki ya diğer projeler?

İzmit Körfezine inşa edilen ve Osman Gazi adı verilen köprü nihayet hizmete giriyor. “Hayırlı olsun” diyor, emeği geçenleri kutluyor, teşekkür ediyoruz.Emeği geçenlerin başında, geçen yıl...

İzmit Körfezine inşa edilen ve Osman Gazi adı verilen köprü nihayet hizmete giriyor. “Hayırlı olsun” diyor, emeği geçenleri kutluyor, teşekkür ediyoruz.
Emeği geçenlerin başında, geçen yıl aramızdan ayrılan rahmetli Demirel var.

1991 seçimi öncesinde Köprü için yaptığımız mülâkatta Demirel’e sormuştuk:

“Araya 12 Eylül 1980 askerî müdahalesiyle giren on bir yıllık inkıta dönemi olmasaydı, (darbe öncesi hükümetinizce başlatılan) kalkınma projeleri ne durumda olurdu? Ve bunlara ek olarak ne gibi yeni projeler devreye girmiş olurdu?”

Demirel’in cevabı şu olmuştu:

“Eğer 12 Eylül darbesi olmasaydı, saydığımız projelerin tamamına yakın bir bölümü bitirilmiş, milletin emrine sokulmuş olurdu. Bunlara ilave olarak, aşağıdaki projelere başlamış ve büyük bölümünü milletin emrine sunmuş olurduk.”

GAP’tan sür’at oto ve demiryollarına, Konya büyük sulama projesinden Afyon-Eber, Kayseri-saz, Akşehir, Mazıdağı-fosfat, Çankırı-Çorum-Erzurum kırsal kalkınma projelerine... geniş bir listeyi içine alan önceki projeler için “Bitmiş olurdu” diyen Demirel’in, “Başlar ve çoğunu bitirirdik” dediği yeni projeler de çok kapsamlıydı.

Verdiği listede sulama, hidroelektrik ve termik santraller, demiryolu ulaşım ağı, karayolları, havaalanları, limanlar, sınaî tesisler, haberleşme, eğitim, spor, sağlık, konut, şehirleşme, istihdam, kalkınmada öncelikli yörelere yeni projeler gibi başlıklar altında, bugün dahi çoğu gündemde bile olmayan birçok proje vardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar