Köln’de Risale-i Nur Kongresi

Almanya’da 2000’den beri yapılagelen Üstadı anma programlarının 16.’sı, Türkiye’deki Risale-i Nur Kongrelerinin 11.’si ile birleşti ve o formatta gerçekleşti. Böylece 8’i İstanbul’da...

Almanya’da 2000’den beri yapılagelen Üstadı anma programlarının 16.’sı, Türkiye’deki Risale-i Nur Kongrelerinin 11.’si ile birleşti ve o formatta gerçekleşti. Böylece 8’i İstanbul’da yapılmış olan kongrelerin yurt dışında organize edilenlerine, Şam (2011) ve Saraybosna’dan (2012) sonra Almanya’nın manevî başkenti vasfını haiz Köln’deki program da eklenmiş oldu.
Köln kongresinin konu başlığı “Doğuda ve Batıda doğru İslamiyet”ti. Türkiye ve Avrupa’dan 60’ı aşkın ilim ve fikir adamı, konunun farklı yönlerini Risale-i Nur’daki ölçü ve parametreler çerçevesinde ortak akılla enine boyuna tahlil ve müzakere etti.

Doğru İslamın Avrupa, insaniyet-i kübra, nübüvvet, terör ve mezhepler başlıkları çerçevesinde değerlendirildiği beş masa çalışması neticesinde ortaya çıkan sonuçlar, her zamanki gibi maddeler halinde kaleme alınarak kayda geçirildi ve okundu.

Önceki yıllarda gündemdeki farklı konularda hazırlanan deklarasyonlarda olduğu gibi, kolektif bir gayretle oluşturulan bu metinlerde de çok önemli mesajlar verildi.

Ardından panel konuşmalarıyla zenginleştirilip tahkim edilen ve pekiştirilen bu mesajlar İslam âlemi ve Batıya ulaştırılabilse ve gerekleri hayata geçirilebilse, karşı karşıya olunan kaos, kargaşa, çatışma tablosunu aşıp barış ve huzura kavuşmanın yolu kolaylıkla açılabilir.

Bu bağlamda, söz konusu mesajların verildiği Risale-i Nur Kongresinin 600 bin Katolik gencin Köln’de buluştuğu güne tevafuk etmesini, bu yöndeki ümitleri kuvvetlendiren son derece manidar ve hikmetli bir fal-i hayır olarak telakki ediyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar