Koalisyonda da kırmızı çizgiler

Sandıktan çıkan sonuç AKP’nin yaklaşık 13 yıldır devam eden tek parti iktidarını sona erdirip, başka bir partiye de böyle bir gücü vermeyince, ister istemez ve kaçınılmaz bir şekilde koalisyon...

Sandıktan çıkan sonuç AKP’nin yaklaşık 13 yıldır devam eden tek parti iktidarını sona erdirip, başka bir partiye de böyle bir gücü vermeyince, ister istemez ve kaçınılmaz bir şekilde koalisyon seçeneği gündeme geldi.
Kâğıt üzerinde farklı alternatifler var.

Birinci parti AKP; CHP, MHP veya HDP’den herhangi biriyle ortak hükümet kurabileceği gibi, üç muhalefet partisi de AKP’yi dışlayan bir hükümet formülünde bir araya gelebilirler.

Veya AKP’nin tek başına ya da muhalefet partilerinden ikisinin kuracağı azınlık hükümetine, bir diğer parti dışarıdan destek verebilir. Bu da teorik olarak mümkün.

Ama bunların gerçekleşme şansı ne?

Bu formüllerden herhangi birinin hayata geçirilebilmesi için, taraflarının kendilerince belirlenen şartlarda uzlaşması gerekiyor.

Ve bu noktada, her partinin kendisine göre tayin ve deklare ettiği kırmızı çizgileri var.

Meselâ AKP’nin kırmızı çizgileri, Erdoğan’ın konumunu hiçbir şekilde tartışmamak ve tartıştırmamak, “paralel yapı”yla mücadeleden taviz vermemek ve çözüm sürecini devam ettirmek olarak ifade ediliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar