İsmet Sezgin

Demokrat misyonun samimî, emektar ve vefakâr öncülerinden İsmet Sezgin 88 yaşındayken vefat etti.Allah rahmet eylesin, ailesinin ve demokrat camianın başı sağ olsun. Son olarak 1 Kasım’da Demirel’in doğum günü...

Demokrat misyonun samimî, emektar ve vefakâr öncülerinden İsmet Sezgin 88 yaşındayken vefat etti.
Allah rahmet eylesin, ailesinin ve demokrat camianın başı sağ olsun.

Son olarak 1 Kasım’da Demirel’in doğum günü vesilesiyle İslamköy’de düzenlenen anma programında beraber olmuştuk. Çalcatepe’deki kabrin başında yaptığı konuşmada Demirel’in “herkesin korkusuzca yaşadığı konuşan Türkiye” idealine atıfla güncel duruma ince bir dokundurma yapmıştı.

17 Haziran programına da katılarak yine hem kabirde, hem üniversite panelinde konuşmuştu. Program sonrası, Cevher İlhan’la Mehmet Kara’nın hazırladığı ve kendisiyle yapılmış mülâkatın da yer aldığı “Demokratlar Demirel’i Anlatıyor” kitabını vermiştik.

Yıllar önceki ilk karşılaşmamızda Yeni Asya adına kendimizi tanıttığımızda çok yakın, sıcak, samimî bir ilgi ve teveccüh göstermişti.

Demirel’le Köprü için yaptığımız mülâkatlardan oluşan “İslam Demokrasi Laiklik” kitabının 1991’de çıkan ilk baskısını ona da göndermiştik. O zaman İçişleri Bakanıydı. Yazdığı cevabî mektupta samimî teşekkürlerini iletmiş ve “Kitabı dikkatle okuyacağımdan emin olabilirsiniz” ifadesini kullanmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar