IŞİD fitnesi

Suruç katliamı ile bir kez daha gündemin ilk sırasına yerleşen IŞİD terörü, gelinen noktada dünyanın her yerinde bir numaralı tehdit olarak görülüyor.11 Eylül saldırılarında El Kaide adıyla...

Suruç katliamı ile bir kez daha gündemin ilk sırasına yerleşen IŞİD terörü, gelinen noktada dünyanın her yerinde bir numaralı tehdit olarak görülüyor.
11 Eylül saldırılarında El Kaide adıyla ortaya sürülen radikal terör, şimdi o örgüt adına yapılanları da geride bırakan vahşet örnekleriyle IŞİD üzerinden devam ettiriliyor.

Suriye’nin içine sürüklendiği kaos ve iç savaş ortamında palazlandırılan örgüt, Irak, Libya, Mısır, hattâ Doğu Türkistan gibi çok uzak yerlere dahi musallat oldu.

Nijerya’da terör estiren Boko Haram örgütü de IŞİD’in değişik bir versiyonu.

Nerede bir baskı rejimi ve onun yol açtığı kaos ortamı varsa bu tür örgütler orada.

Suriye’de birkaç sene öncesine kadar esamesi bile okunmayan bir örgüt olarak IŞİD, 2011 ilkbaharında başlayan çatışmaların giderek şiddetlendiği süreçte birtakım karanlık ellerce sahneye sürüldü.

Ve kısa zamanda, Suriye benzeri bir kaos ve bölünme süreci yaşayan Irak’a el attı.

Sonra şartların uygun olduğu diğer ülkelere. Meselâ Kaddafi sonrasında iç kargaşaya sürüklenen Libya’ya, Sisi darbesinin mahvuperişan ettiği Mısır’a ve Çin baskısı altında eziyet çeken Doğu Türkistan’a...

IŞİD kendisini hilâfet devleti olarak ilan ediyor, bütün Müslümanlardan kayıtsız şartsız biat bekliyor; hattâ bu biatı “Müslümanlığın en temel şartı” olarak görüyor.

Ne var ki, uyguladığı acımasız yöntemler ve vahşi infazlarla İslama en büyük zararı veriyor. Dahası hep Müslümanlarla uğraşırken, meselâ İsrail’e karşı ortaya koyduğu bir eylem, hattâ söylem dahi yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar