İç savaş tuzağını yine bozacağız

Ülkedeki son gelişmeleri, birden tırmandırılan terör saldırılarını, güvenlik güçleriyle teröristler arasındaki çatışmaları, operasyonları, şehit cenazeleri gerekçeyle ülkenin...

Ülkedeki son gelişmeleri, birden tırmandırılan terör saldırılarını, güvenlik güçleriyle teröristler arasındaki çatışmaları, operasyonları, şehit cenazeleri gerekçeyle ülkenin birçok yerinde yaşanan gerginlikleri, evvelce de defaatle yaşandığını bildiğimiz tahrikgaleyan provokasyonlarını, parti binalarına ve gazetelere yapılan saldırıları içte ve dışta “Türkiye iç savaşa mı gidiyor?” şeklinde yorumlayanlar var.
Bazı Avrupa gazetelerinde ve kimi güvenlik uzmanlarının değerlendirmelerinde bu sual etrafında tahliller yapılıyor.

Demek ki, gelinen noktada dünyaya öyle bir görüntü veriyoruz. İçeride de bu yönde bir algı oluşturmak isteyenler var.

Peki, bu iddiaların aslı var mı?

Yakın tarihimizde benzer gerilimleri defaatle yaşamış bir ülkeyiz. Toplumdaki hassas fay hatları üzerinden farklı kesimleri karşı karşıya getirip çatıştırmayı amaçlayan tahriklerin yabancısı değiliz.

Laikantilaik, AleviSünni, ezilenezen ve TürkçüKürtçü fitnelerini tezgâhlayıp alevlendirerek sosyal barışı dinamitleme provokasyonları hiç eksik olmadı.

1950 öncesi tek parti dönemindeki doğu isyanları ve çok kanlı bir şekilde bastırılmaları; 1960, 71 ve 80’de darbe gerekçesi olarak kullanılan gençlik hareketleri ve anarşi; Kahramanmara, Çorum, Sivas ve Gazi Mahallesi olayları; PKK terörü... bunların ilk akla gelenleri.

Ama zaman zaman çok tehlikeli gerilimler yaşandığı halde, çok şükür bunların hiçbiri toplum geneline yayılıp, ülke çapında bir iç harp boyutuna taşınmadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar