Hendek siyaseti geri teperken...

Geçen hafta bu köşede önce, İrfan Yıldırım tarafından bize ulaştırılan Ömer Birtane’nin “Ah Diyarbekir!” seslenişini, sonra Ramazan Oruç’un buna cevabını ve Cizre’de yaşayan...

Geçen hafta bu köşede önce, İrfan Yıldırım tarafından bize ulaştırılan Ömer Birtane’nin “Ah Diyarbekir!” seslenişini, sonra Ramazan Oruç’un buna cevabını ve Cizre’de yaşayan Risale-i Nur Talebelerinin dua talebini yayınladık.

Bir sonraki gün de bölgeden bize intikal eden özel bilgilere dayanarak “Hendek oyununu halk bozuyor” diye manşet attık.

Manşetin altındaki bilgilerde, hendek provokasyonunu Batman, Siirt ve Midyat gibi önemli merkezlere de taşımak isteyen PKK’lıların buralarda yaşayan halkın kararlı duruşuyla püskürtüldüğünü duyurduk.

Aynı gün El Cezire, hendek geriliminin tetiklediği çatışmalar sebebiyle Sur ilçesini terk edenlerin feryadını gündeme getirdi.

İçlerinde iki evlâdı PKK saflarında çatışırken can vermiş eski örgüt mensuplarının da bulunduğu bu insanlar “Artık yeter, çatışma ve ölümler bitsin; barış, huzur ve sükûnet gelsin” taleplerini seslendirdiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar