HDP Said Nursî’ye kulak versin

31 Aralık 2015, PerşembeTeröre Said Nursî Çözümü kitabımızda HDP önde gelenlerinden Ahmet Türk’ün “Kürtler dünyanın en dindar halkıdır. Büyük âlimler yetiştirmiş bir...



31 Aralık 2015, Perşembe
Teröre Said Nursî Çözümü kitabımızda HDP önde gelenlerinden Ahmet Türk’ün “Kürtler dünyanın en dindar halkıdır. Büyük âlimler yetiştirmiş bir halktır. Said Nursî Hazretleri Kürtlerin gururudur” sözlerini değerlendirirken şu görüşleri ifade etmiştik:
“Hareketin önemli bir isminin, Kürtlerin dindarlığı ile ilgili sosyal bir gerçeği dile getirmiş olması önemli bir gelişme. Bu bağlamda Said Nursî’ye atıf yapması da.

“Türk başta olmak üzere HDP önde gelenleri ve mensupları Said Nursî’ye kulak verip onu gerçekten anlamış olsalardı siyasette HDP diye bir parti olmazdı.

“HDP’lilere düşen, hiç değilse bu noktadan sonra, ‘Kürtler onunla iftihar ediyor’ dedikleri Bediüzzaman’ı tanıyıp anlamak için yoğun ve yaygın bir seferberlik başlatmak olmalı. Türk’ün sözleri, Said Nursî gerçeğinin Türkiye’de yaşayan herkes gibi Kürtler için de ne kadar önemli olduğunun, o cenahta da nihayet fark edildiğinin ikrarı olarak anlamlı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar