Devlet gölge etmesin, yeter

Cemaatler semineri (2)Cemaatler modern çağın ortaya çıkardığı oluşumlardır. Daha öncesinde tarikatler var. Hak tarikatlerin her birinin Asr-ı Saadete ve bir Sahabeye uzanan kökleri mevcut ve bunlar asırlar boyunca...

Cemaatler semineri (2)
Cemaatler modern çağın ortaya çıkardığı oluşumlardır. Daha öncesinde tarikatler var. Hak tarikatlerin her birinin Asr-ı Saadete ve bir Sahabeye uzanan kökleri mevcut ve bunlar asırlar boyunca tekkelerde, zaviyelerde Müslümanların manevî hayatının zenginleşmesine çok önemli hizmetler yapmışlar.

Ama akıl ve bilimin öne çıktığı yeni çağda artık tarikatler bu çağın ihtiyaçlarına cevap veremediğinden Üstad Bediüzzaman “Zaman tarikat zamanı değil, hakikat zamanıdır” demiş. Çünkü tarikat daha ziyade teslimiyete, kuvvetli imana dayanan bir disiplini gerektiriyor, ama bu zamanda imanlar ciddî manada sarsılmış, dolayısıyla öncelik imanların yeniden inşa ve tahkiminde olmalı.

İmanın da aklî ispatlarla izah edilmesi gerekiyor. Risale-i Nur bu temel üzerine telif edilen bir Kur’an tefsiri ve bu eser ekseninde Nur cemaati diye bir cemaat meydana gelmiş ve bu hizmet her türlü baskıya rağmen büyüyerek, yayılarak devam ederken zaman içinde cemaate dönüşen başka birtakım oluşumlar ortaya çıkmış ve onlar da kendi hizmet alanlarında önemli boşlukları doldurmuşlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar