Demokrasi zaferi derken...

AKP iktidarının, özellikle de Sarayın kendi konum ve misyonunu “ikinci istiklal savaşı” söylemlerine bina ettiği süreç, meş’um ve menfur 15 Temmuz kalkışması sonrasında iyice “tavan”...

AKP iktidarının, özellikle de Sarayın kendi konum ve misyonunu “ikinci istiklal savaşı” söylemlerine bina ettiği süreç, meş’um ve menfur 15 Temmuz kalkışması sonrasında iyice “tavan” yaptı.
Saray ve iktidar cenahı Kemalist jargonları daha fazla öne çıkarırken, kalkışmanın ardından AKP Genel Merkez ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi binalarına dev M. Kemal posterleri asılması ile, işin “görsel” boyutu da tamamlandı.

Hafta başı açılan okullarda öğrencilere dağıtılan 15 Temmuz kitapçıklarındaki mesajlar da bu çerçevede yerini buldu.

Meselâ “15 Temmuz Demokrasi Zaferimiz ve Demokrasi Şehitlerimiz anısına” adıyla hazırlanan “19 Mayıs’ta M. Kemal ve arkadaşlarının yaktığı bağımsızlık ateşi”ne atıfla başlayan kitapçığın bir sayfasında M. Kemal’in bir fotoğrafı eşliğinde, Gençliğe Hitabe’den “Bir gün istiklal ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunduğun vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin” cümlesi yerleştirildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar