Demirel ve başörtüsü

Başörtüsü meselesinde Demirel’in tavrı, “Bu bir özgürlük meselesi, kimse bu alana karışmamalı, isteyen istediği şekilde giyinsin” şeklinde özetlenebilir. Yaptığımız...

Başörtüsü meselesinde Demirel’in tavrı, “Bu bir özgürlük meselesi, kimse bu alana karışmamalı, isteyen istediği şekilde giyinsin” şeklinde özetlenebilir. Yaptığımız mülâkatlarda da bunu defaatle söyledi.
12 Eylül döneminde başörtüsü yasağı gündeme geldiğinde hep eleştirdi ve karşı çıktı.

Ancak başörtüsünün din adına siyaset cereyanı tarafından kullanıldığı takdirde sıkıntı olacağı uyarısını da daha o günlerde yaptı.

Evren başörtüsü yasağını kızıştırdığı zaman, buna karşı dönemin Başbakanı Özal’ın üniversiteler için çıkardığı kanunun yanlış olduğunu ve işi daha da çıkmaza sokacağını söyledi.

Nitekim Evren bu kanunu, iptali için Anayasa Mahkemesine götürdü ve o zamanki AYM, yasağın yakın zamanlara kadar devamı için gerekçe olarak kullanılan bir karar verdi. Danıştay kararları da o istikamette şekillendi. Böylece mesele çözümü iyice zorlaşan çok kronik bir hukukî sorun haline getirildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar